Puut

Seuraavassa listattuna hieman eri puumateriaaleja sekä puita joita käytämme eri töissämme. Voit tilata meiltä lähes mitä tahansa seuraavia puita hyödyntäen.

Voit myös halutessasi tuoda jonkin oman puun tai puuta, josta haluat tuotteesi tehtävän. Ei ole sellaista puuta mistä me emme sinulle haluamaasi tuotetta loihtisi.

Koivu

Koivu on erittäin yleinen ja verrattain helppo puu työstää. Koivusta pystyy oikeilla työkaluilla ja työtavoilla tekemään lähes mitä tahansa. Koivu soveltuu moneen eri tuotteeseen etenkin, jos sen käsittelee valmistuksen jälkeen asiaankuuluvalla tavalla.

Käsittely tietenkin vaihtelee hieman riippuen siitä, mihin tarkoitukseen kyseinen tuote on tulossa. Koivusta voidaan tehdä esimerkiksi seinä, lauteet, kauha tai vaikka leikkuulauta. Oikeastaan vain taivas on rajana, mikäli valmis tuote vain käsitellään oikeilla tuotteilla kestämään vaadittua käyttöä.

Mänty

Mäntyä on myös Suomen metsät pullollaan ja se on erittäin hyvä asia. Mänty sopii myös erittäin moneen tarkoitukseen, mutta kannattaa muistaa sen sisältävän pihkaa. Eli nykypäivänä ei välttämättä kannata tehdä esimerkiksi saunan panelointia mäntypuusta mikäli ei ole pakko. Toki sinulle teemme vaikka lauteet ja paneelit männystä mikäli näin haluat.

Mänty on hyvä ja kestävä puu materiaalina ja siitä pystyy tekemään erittäin kattavasti pitkäikäisiä tuotteita laidasta laitaan. Männystä saa esimerkiksi hienoja koriste-esineitä, voiveitsiä sekä vaikka pöytiä.

Kuusi

Kuusi menee hyvin pitkälti kaikilta osin samaan kategoriaan männyn kanssa. Kuusi on vielä hieman kestävämpi, mutta muuten samanlainen työstettävä.

Kuusta on myös paljon saatavilla, joten sen hinta on verrattain alhainen verrattuna moneen muuhun puuhun. Kuusesta on myös hyvä valmistaa esimerkiksi lahjoja, koristeita tai vaikka ovenkahvoja.

Leppä

Leppä on mahtava puu moneen tarkoitukseen. Se on erittäin kaunis, kestävä ja pitkäikäinen. Leppä pysyy hyvin pidettynä siistinä todella pitkään.

Leppä on loistava puu sisustukseen tai vaikka sinne saunaa paneeleiksi sekä lauteiksi. Täytyy sanoa, että lepästä on sen monipuolisuuden vuoksi erittäin moneksi. Lepästä voi tosiaan valmistaa lähes mitä tahansa kuten vaikka lauteet, paneelia tai pihaterassin.